sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HIJ HEEFT NU EENMAAL ZIJN PRINCIPES

leave a comment »

Dus wordt Guido van Woerkom geen Nationale Ombudsman. De oud-hoofddirecteur van de ANWB vindt dat het handelen van de ombudsman boven elke twijfel verheven moet zijn. Daarom ziet hij af van de benoeming vanwege de ophef over een vertrekpremie van ruim drie ton.

Het nieuws verraste. Drie weken geleden stemde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer nog in met zijn benoeming ondanks de kritiek vanwege een ongelukkige opmerking over Marokkaanse taxichauffeurs. Trouwens, Guido van Woerkom begrijpt er zelf ook niets van. Zo schrijft hij de Tweede Kamer dat de ANWB een zelfstandige onderneming is met 4300 werknemers en een omzet van een miljard euro. “De vertrekregeling is een privézaak”.

Daarom vermoed ik dat Guido van Woerkoms voortijdige vertrek niet geheel vrijwillig is. Volgens mij is het zo gegaan: De minister heeft Guido bij zich geroepen, en gezegd: “Guido, je bent de Nationale Ombudsman. Maar zie af van de vertrekpremie, want het maakt een vreemde indruk”.

In die redenering kon Guido zich helaas niet vinden. Hij heeft nu eenmaal recht op het geld. Misschien is het niet veel vergeleken met wat de collega’s krijgen, zoals bekend heeft hij zijn principes.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

June 18, 2014 at 1:30 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: