sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PVDA KAN NIETS MEER GOED DOEN

leave a comment »

Steeds verder zakt de PvdA weg. Diederik Samsom hoor en zie je niet meer. Niks kan de partij nog goed doen. Nu haalt staatssecretaris Jetta Klijnsma weer het nieuws. Zij wil dat ouderen zoeken naar extra inkomsten. Een moestuintje lijkt haar wel wat. Ook minister Asscher zit in de hoek waar wat klappen vallen. Minister Plasterk is het lachertje van Den Haag.

Zo langzamerhand rijst de vraag wie nou precies de dienst uitmaken in de PvdA. Uit wat voor politieke hout zijn zij gesneden? Voorzitter Spekman roept hard. Ook hij maakt weinig klaar. Diederik Samsom deed het prima in de verkiezingscampagne van 2012. Maar wat hij deed, was achteraf niet meer dan de kiezers een rad voor ogen draaien.

Dat met name de VVD minister van financiën, Jeroen Dijsselbloem de hemel in prijst, zou de socialisten aan het denken moeten zetten. Hoe het zij, de tactiek is helder. De PvdA hoopt op een kentering zodra de economische groei vast grond onder de voeten krijgt. Mogelijk bieden de verkiezingen voor de Provinciale Staten volgend jaar uitkomst.

Ze snappen het daar dus niet. Het is politiek op de vierkante millimeter van goed opgeleide mannen en vrouwen. Doorgaan zoals ze de afgelopen decennia gewend zijn. Iemand in het voormalige rode hoofdkwartier zou op de gedachte moeten komen, dat het zo niet verder kan. Dat het echt , echt helemaal anders moet.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

June 23, 2014 at 10:18 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: