sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DE SNOR GOOIT HANDDOEK IN RING

leave a comment »

Netjes had hij zich geschoren. Zijn haren leken gewassen en zelfs ietwat bijgepunt. Gestoken in een keurig pak, de das vakkundig gestrikt, keek hij deemoedig de camera in: “Ik heb ongelijk gehad. Louis heeft voortreffelijk werk geleverd. Zijn extra waarde overduidelijk getoond”.

Natuurlijk vindt hij Louis nog altijd een vreselijk mens. Maar het is niet anders. Het duel is voortijdig geëindigd. Lang voor het laatste fluitsignaal, als er met onze Oranjehelden nog van alle mis kan gaan, gooide De Snor de handdoek in de ring.

VI Oranje-collega Gijp begreep er niets van. “Wat doe je nou”? Ook Genee oogde enigszins aangeslagen, alsof hij was verrast. Gijp: “Het is vreselijk wat in Braziliё gebeurt. We spelen als een drol. Weet je, ik ben een liefhebber. Dit hier, is niet om aan te gluren”.

Maar De Snor was onverbiddelijk. De tactiek was trouwens nooit een punt. De Hollandse School is een mooi uithangbord, maar je wordt er geen kampioen mee. Met dat tikkietakkie heeft hij nooit iets gehad. Dodelijk saai. Nee, geef hem de lange haal.

Toen kwam de beet. Luis sloeg toe, en hoe! De scheidsrechter deed of zijn neus bloedde. Ik lees dat de kijkcijfers voor VI Oranje zwaar tegenvallen. Het is allemaal zonneklaar, een doorgestoken kaart.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

June 24, 2014 at 10:14 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: