sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DUISTERE KRACHTEN IN HET WESTEN

leave a comment »

Dit kan geen toeval zijn. De MH017 was nog niet neergestort in Oekraïne of Israёl startte een grondoffensief in de Gazastrook. Een mooiere dekmantel kon het kabinet-Netanyahu zich niet bedenken. Dit was de ultieme gelegenheid. Mooi dat de wereldopinie is afgeleid.

Voor de complotdenkers breken prachtige tijden aan. Duistere krachten in het Westen hebben het haarfijn uitgedacht. Dit is niet alleen de kans om de invloed van de Russen terug te dringen, maar ook om het hap-snapbeleid van het Witte Huis te beёindigen.

Want waarom vloog het Maleisische toestel boven oorlogsgebied waar andere maatschappijn voor een omweg kozen? De berekening is gauw gemaakt. Driehonderd doden is wel een crisis waard. Zo kan worden voorkomen dat Poetin zijn Groot-Russische droom waarmaakt. Aan strenge sancties valt niet langer te ontkomen, en Europa mag daarbij niet achterblijven.

En waarom dan niet tegelijk de gelegenheid te baatgenomen om het Rusland van Poetin ook in het Midden-Oosten zijn plaats te wijzen? Immers, ook daar dreigt de Russische invloed veel te groot te worden. In Syriё en Irak trekken de strijdende partijen zich niets aan van Amerika, terwijl Rusland volledig staat achter de Syrische president al-Assad. Ook Israёl gaat zijn eigen gang. Premier Netanyahu heeft niets met de overlegpolitiek van president Obama en weet dat conservatief Amerika zijn bondgenoot is.

Inmiddels bevindt minister Frans Timmermans zich in Oekraïne, om er persoonlijk voor zorg te dragen dat het onderzoek naar de toedracht van de vliegtuigramp in goede banen wordt geleid. Premier Rutte garandeert dat de daders hun gerechte straf niet ontlopen als er sprake is van een aanslag.

Een aanslag? De daders? Naar verluidt, hebben Russisch gezinde separatisten donderdagmiddag een raket afgeschoten. Steunt Rusland de separatisten met geld en wapens. President Poetin is de baas van Rusland.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 18, 2014 at 10:28 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: