sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN FANTASTISCH RUILOBJECT

leave a comment »

De Noor Kristoff won gisteren de 15e etappe van de Tour de France, in het Zuid-Franse Nîmes. Wat ik zag, waren veel Palestijnse vlaggen, en ik denk dat de televisiekijkers er de komende dagen meer van zullen zien.

Demonstranten in Europa tonen zich solidair met de bevolking in Gaza die zo zwaar onder vuur ligt van het oppermachtige Israёlische leger. Zij lijken vooral boos over het gegeven dat in nauwelijks twee weken bijna 400 Palestijnen zijn omgekomen, tegen slechts 20 aan Israёlische zijde. In Brussel, in Parijs, in Amsterdam, in Nîmes dus, overal gaan pro-Palestijnen de straat op. De Arabische Liga is solidair. Wereldleiders zijn bezorgd. De Turkse premier Erdogan vindt dat Israёl in Gaza erger huishoudt dan Hitler.

De conclusie moet wel zijn dat Hamas aan de winnende hand is. Het is dan ook begrijpelijk dat de Hamasleiding van geen staakt-het-vuren wil weten. Iedere volwassen burgerdode is een punt voor Hamas. Een kind telt op z’n minst voor twee.

Kritiek op het Israёlische optreden heeft vanzelfsprekend niets met antisemitisme te maken. De gedachte al , is een gotspe. Palestijnen zijn zelf semieten. Nederlanders zijn zuivere denkers die geen last hebben van een Holocaustcomplex. Bovendien wonen joden al eeuwenlang in het Midden-Oosten. Anno 2014 kunnen zij er overal in volle vrijheid hun godsdienst beleven. Door de eeuwen heen mogen joden in islamitische landen tweederangsburgers zijn geweest. Dat was volstrekt normaal.

Israёl is een fascistische staat die geen respect heeft voor een mensenleven. Joden zijn bezetters, onderdrukkers, moordenaars. Palestijnen zijn slachtoffers, de dupe ook van het smerige Westen. Misschien mag de gevangen Israёlische soldaat zijn leven behouden. In elk geval is hij een fantastisch ruilobject. Vele Palestijnen in gevangenissen hebben weer hoop gekregen. Immers, de geschiedenis heeft bewezen dat één dode Israёli toch wel een paar honderd Palestijnse gevangenen waard is. Misschien wel duizend.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

July 20, 2014 at 11:06 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: