sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ACH-ERM, VLADIMIR ZIT KLEM

leave a comment »

Steeds vaker lees ik: “Dit heeft Poetin niet gewild. Hij zit klem. Heeft de greep verloren op de separatisten in Oost-Oekraïne. Hij kan niet anders. De radicaalnationalisten zitten hem op de hielen”. Getekend, de Kremlinwatchers. Er staat nog net niet, ach-erm, Vladimir heeft het zo moeilijk.

De Kremlinwatchers kunnen wel eens het grootste gelijk van de wereld hebben. Maar mij staat bij hoe de Russische president vorig jaar op hoge toon Nederland het land intimideerde. De kritiek op de mensenrechten zou hij niet langer tolereren. Waarop minister Timmermans al zijn diplomatieke talenten aansprak om ervoor te zorgen dat de betrekkingen intact bleven, precies zoals de werkgevers wilden.

Poetin haalde zijn grote gelijk. In februari bleek hoe weinig weerwerk Nederland had geboden. Dus juichte premier Mark mee in Sotsji. Hief het koninklijk paar er met Vladimir het glas. Zou het toeval zijn dat Shell-topman Van Beurden er wel heel gauw na de annexatie van de Krim bij was om in het Kremlin de hand van de Russische president te schudden?

“Ach, Nederland. Belastingparadijs. Altijd handig om een schoonzoon te hebben die er de weg goed kent. Naïef, naїef dat ze er zijn. Niets begrijpen die lui van de grote mensenwereld. Denken nog altijd dat ze met hun geld de wereld kunnen kopen. Een geweer vasthouden, kunnen ze niet. In zijn zak heeft hij dat belachelijke landje”, dacht Poetin tot donderdag 17 juli 2014 een raket zich in de MH17 boorde.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

July 24, 2014 at 1:24 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: