sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DE WERKELIJKHEID IS TE COMPLEX

leave a comment »

Het was natuurlijk een raar verzoek van de Stichting Bestrijding Antisemitisme, richting rechter. Of die er maar voor kon zorgen dat de KNVB het gebruik van het woord jood in spreekkoren bij voetbalwedstrijden zou verbieden?

Nee dus, dat hoeft niet. De Utrechtse rechtbank acht de werkelijkheid te complex. Natuurlijk is de rechter zich er bewust van dat hele volksstammen het anders invullen, maar verwijst toch naar de Ajax-supporters die zichzelf als joden aanduiden.

Hoe het zij, de uitspraak geeft ruimte. Is bijna een vrijbrief. Neem het woord homo, een geliefd thema op de Nederlandse voetbaltribunes. Genoeg mensen die trotse homo’s zijn. Scheidsrechters, spelers van de bezoekende club, de vierde man en de politie kunnen zich schrap zetten. Supporters, creatief als ze vaak zijn, zullen het lied massaal aanheffen: “Homo, homo, homo”. Zelfs is een combinatie mogelijk: “Homo, homo, homo. Wie niet opstaat, is een jood, jood, jood”.

Niet iedereen zal vrede hebben met de uitspraak van de Utrechtse voorzieningenrechter. Maar hoe je er ook over denkt, de uitspraak getuigt niet van een groot geloof in de overtuigingskracht van het bevoegd gezag.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 25, 2014 at 9:52 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: