sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NATUURLIJK WAS ER DE ENORME SHOCK

leave a comment »

‘De week dat Nederland veranderde’, kopte de Volkskrant. Zoveel impact had de ramp met de MH17. Zo onzinnig is de kop. Natuurlijk was er de enorme shock. Groots was het land in zijn verdriet. Ook wilde iedereen meteen het Rusland van Poetin aanpakken. Zelfs wonnen premier Rutte en minister Timmermans karrenvrachten sympathie, niet eens zozeer om wat zij presteerden, wel om hoe zij opereerden, oprecht begaan met de nabestaanden.

Maar tien dagen na het verschrikkelijke ongeluk blijkt vooral één ding. New York Timescolumnist Roger Cohen verwoordde het treffend: “Rutte en Timmermans straalden vooral verbijstering uit over de gang van zaken op het rampveld in Oost-Oekraïne. Alsof zij niet konden begrijpen waartoe mensen in staat waren”.

‘De week dat Nederland veranderde’. Tien dagen na het ongeluk moeten de onderzoekers in Oekraïne nog altijd keihard knokken om hun werk te doen. “Het kan maanden duren voordat de nabestaanden zekerheid hebben. Wij kunnen ook niet garanderen dat alle lichamen in Nederland terugkomen”, meldde de Gerard Bouman, de chef van de Nationale Politie in de Tweede Kamer.

Intussen lijkt Europa wel degelijk van plan zich schrap te zetten richting Rusland. Waarnemers spreken al van een doorbraak, wat betreft de sancties. Zo zou de Europese Unie hebben ingestemd met maatregelen, bedoeld om de omgeving van Poetin en de Russische kapitaalmarkt in het hart te treffen. Ook is een internationaal strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de toedracht van het ongeluk met de MH17.

Maar hoe dan ook: Binnen enkele maanden krijgen de sociale hervormingen hun beslag. Steeds urgenter dringt de vraag zich op, hoe lang de PvdA bereid is haar koers aan te houden, richting zelfmoord.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 28, 2014 at 8:36 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s