sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TOEN SPRAK DE RECHTER

leave a comment »

Zoals gezegd, met de MH17 is de zomer van 2014 op 17 juli aan flarden geschoten. Maar dat 298 doden de mensen die in het land zijn overgebleven, ook maar één stap dichter bij elkaar zouden brengen, is een gedachte die ik toch erg moeilijk serieus kan nemen.

Natuurlijk staan we achter de sancties tegen Rusland. Het moet. Nu zal Poetin wel inbinden. Toegeven. Mmm, misschien. Wie weet. Het wordt in elk geval een krachtproef, armpje drukken. Kijken wie de langste adem heeft. Intussen raken zakenlui knap zenuwachtig. Alleen daaruom is het al de vraag of sancties voldoende zijn.

“We zijn allemaal Palestijnen”, roepen demonstranten in Rotterdam. Zij zijn tegen de Israёlische bombardementen. Willen een eind aan de blokkade van de Gazastrook, en begrijpen niet dat een mens een tikje anders over de schuldvraag kan denken.

Toen sprak de rechter: “Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, mag zich vrij door het land bewegen, en dat mag hij zonder enkelband doen”. Sommigen waren blij dat een rechter nog onafhankelijk durfde te zijn. Voor anderen was het genoeg om opnieuw in woede uit te barsten.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

July 30, 2014 at 7:39 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s