sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN SYSIPHUSOPDRACHT VOOR AMSTERDAM

leave a comment »

“Vies, vuig en te vol”. Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum maakt zich grote zorgen over zijn stad, Amsterdam. De totale verloedering dreigt, met als uiteindelijke resultaat de catastrofe.

“Want”, schrijft de museumdirecteur in NRC Next, “de stad kan de bezoekers, de toeristen, de dagjesmensen niet meer aan. Het zwerfvuil, de rijen wachtenden en irritaties tonen dat de grenzen zijn bereikt. Lange tijd gold het hatsjikidee van de Amsterdamse tofheid als charmant en vrijgevochten. Die charme is allang verbleekt. I Amsterdam is ontaard in, eerst ik en dan de stad”.

Daarom doet Wim Pijbes een dringende oproep aan het gemeentebestuur om een Deltaplan Toeristisch Amsterdam te maken zodat toeristen weer graag komen. De museumdirecteur heeft ook suggesties. Zo wil hij uitvoering van de maatregelen tegen de ambulante straathandel. Ook moet er een eind komen aan de levensgevaarlijke, kortverblijf, kamerverhuur, alsmede aan de cruisevaart op de grachten.

Dat de directeur van het Rijksmuseum een invloedrijk man is, hoeft geen betoog. Zijn zorg is die van het gemeentebestuur. Wellicht zien de aanhangers van de participatiemaatschappij hun kans schoon. Passend werk voor een boel mensen, zullen zij al hebben bedacht. Ik weet het niet. Immers, wie de geschiedenis van Amsterdam kent, weet dat Wim Pijbes zijn stad een Sisyphusopdracht heeft gegeven.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 1, 2014 at 9:41 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: