sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NIET HET BEKENDSTE KAMERLID

leave a comment »

“De maat is vol”, meldt het PvdA-Tweede Kamerlid drs. Michiel Servaes al een paar dagen achter elkaar. “Het geweld in Gaza moet stoppen, en wel direct”. Ook wil hij dat de Europese Unie het optreden van Israёl scherp veroordeelt vanwege de beschieting van een school waarbij tien kinderen de dood vonden.

De PvdA-politicus, belast met Europese Zaken, verbaast zich met name over het zwijgen van de Hoge Vertegenwoordiger van Buitenlandse Betrekkingen, Catherine Ashton. Veel beter is hij te spreken over de Verenigde Naties, Amerika en Frankrijk die harde woorden hebben gebruikt, richting Israёl.

Drs. Servaes is niet het bekendste Kamerlid. Geen idee waarom. Misschien ligt het aan mij, misschien aan zijn portefeuille. Mogelijk heeft het met zijn verleden als diplomaat te maken. Een diplomaat is toch meer iemand van de nuance.

Hoe het zij, Servaes’ partij, de PvdA, heeft het weer eens moeilijk, met name omdat een heldere stellingname tegen Israёl al gauw stuit op onbegrip bij coalitiepartner VVD. Drs. Michiel Servaes mag dan niet de bekendste politicus zijn, wat hij doet, is geheel in lijn met wat we in dit land gewend zijn. Kom je er niet uit, geef je Europa de schuld.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 5, 2014 at 12:37 am

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: