sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VAN AGT HEEFT HET ALTIJD AL GEDACHT

leave a comment »

Er is al veel gezegd over de zoveelste Gaza-oorlog. Maar wie je eigenlijk niet hebt gehoord, is oud-premier Dries van Agt die, zoals bekend, een vurig voorvechter voor de Palestijnse zaak is, en heel veel vrienden in Gaza heeft.

Nou ja, niet? Op 16 juli schreef de 82-jarige oud-premier een vooral verdrietige brief aan Mark Rutte, zijn achter-achterkleinzoon in het ambt van Eerste Minister. Acht na dagen na de start van de Operatie Protective Edge smeekte Van Agt welhaast om empathie voor het lot van de Palestijnen. Beklemtoonde hij voor de zoveelste keer dat Israёl handelt in strijd met het internationaal recht.

Twee dagen nadat de oud-premier de inhoud van zijn brief aan de openbaarheid had prijsgegeven, schoten Russisch gezinde rebellen in Oekraïne de MH17 neer. Van Agt zal begrepen hebben dat zijn brief even wachten moest.

Inmiddels is er een bestand. Is de wereld 1834 Palestijnen en 67 Israёlische doden en bijna 10.000 gewonden verder. Maandag al, nodigde de Nederlandse regering joodse organisaties uit op het Catshuis. Het gesprek ging over antisemitisme en de angstgevoelens van joodse Nederlanders. Esther Voet, de voorzitter van het CIDI, het Centrum Informatie Documentatie Israёl was zeer te spreken over de hartelijke ontvangst.

Toch benieuwd hoe Van Agt hierop reageert. Maar de over-overgrootvader van premier Mark Rutte zal zich geen illusies maken. Voor hem geen uitnodiging op het Catshuis. Hij heeft het altijd al gedacht. In dit land hebben de joden de macht.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

August 5, 2014 at 8:34 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: