sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN KONVOOI, OP WEG NAAR DE GRENS

leave a comment »

Natuurlijk is het een truc. Een list. De Russische president heeft het zelf bedacht. Tot nu toe loopt alles volgens plan. Zo is het al gelukt de vijand in opperste verwarring te brengen.

Vannacht, in de vroege ochtenduren of misschien later nog bereiken 280 witgeschilderde vrachtwagens ergens de grens met Oekraïne. Volgens Rusland zijn de vrachtwagens geladen met hulpgoederen, water, voedsel voor de bevolking in de omsingelde steden Donetsk en Loehansk.

Veel geheimzinnigheid omgeeft het konvooi. Russische woordvoerders beweren dat alles gebeurt in overleg met het Rode Kruis. Ook zou de Oekraïense regering haar jawoord hebben gegeven. Binnenkort weten we meer. Dat Russen kunnen liegen, weten we inmiddels. Dat ze niet te beroerd zijn mensen in nood te laten verkommeren. Ook dat is genoegzaam bekend. Dus, is de kernvraag, wat vervoeren die witgeschilderde vrachtwagens nu precies? Wie zijn trouwens de chauffeurs?

“Het is het paard van Troje”, geloven ze in Kiev. Misschien! Feit is dat Poetin het allemaal puntgaaf heeft uitgedacht, en ervoor heeft gezorgd dat het oog van de wereld op het konvooi is gericht. Intussen sluipen duizenden groene mannetjes Oekraïne binnen. Nemen eenheden hun posities in. Zijn niet de separatisten, maar is het Oekraïense leger omsingeld.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

August 12, 2014 at 10:42 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s