sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

MARCEL VAN DAM EN YASMINA HAIFI

leave a comment »

De geschorste ambtenaar Yasmina Haifia is zoals ze zelf zegt een hoog opgeleide vrouw van allochtone afkomst die weet waar ze het over heeft. De socialist Marcel van Dam is ook niet mis. Hij is toch maar minister geweest. Dom mag je hem niet noemen, hardleers misschien wel.

Yasmina Haifi zal een fiks aantal bewoners van de Haagse Schilderswijk de IS-gruwelpraktijken wijten aan een Zionistisch complot. Zover gaat Marcel van Dam in zijn Volkskrantcolumn van donderdag niet. Maar hij vindt wel dat de staat Israёl hoofdschuldige in het huidige Gazaconflict en onschuldige burgers vermoordt.

Veel weet ik niet van het PvdA-lid Yamina Haifi. Maar het internet en haar Twitteraccount geven de indruk dat ze een bewogen vrouw is die strijdt tegen onrecht, discriminatie en racisme. Mooi aan de toch alweer 78-jarige landgoedeigenaar Marcel van Dam is dat hij zijn socialistische verleden niet verloochent. Integendeel, hij vecht voor een eerlijker verdeling van de welvaart, en dat doet hij met hetzelfde vuur als vroeger.

Maar Van Dam heeft ook een andere eigenschap waarvan hij blijkbaar geen afstand van kan doen, namelijk zijn scherpe manier van debatteren. Van Dam is iemand die partij moet kiezen. Dus pleit hij voor een actie: ‘Israёl: Stop met moorden’.

Ziedaar de overeenkomst tussen Yasmina Haifi en Marcel van Dam. Ze vinden wat ze willen. Strijden voor een eerlijker samenleving. Maar zij verzieken het omdat ze menen dat andersdenkenden moordenaars of op z’n minst heel slechte mensen zijn.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 14, 2014 at 11:32 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: