sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘EEN PUNTENZEGE VOOR POETIN’

leave a comment »

“Poetin wint op punten”, concludeert het Duitse opinieblad Der Spiegel, nu de eerste Russische vrachtwagens van het reddingskonvooi de Oost-Oekraïense stad Luhansk hebben bereikt, zonder dat het Oekraïense leger is opgetreden.

De schrijver van het artikel, Moritz Gathmann, zal zijn redenen hebben voor de conclusie. Voor hem is het in elk geval helder. Kiev heeft het konvooi niet kunnen tegenhouden. Moskou heeft de propagandaslag om het konvooi gewonnen.

Der Spiegel is niet het eerste de beste opinieblad. Maar een puntenzege voor Poetin? Ik vraag het me in elk geval af. Alsof de wereld zo langzamerhand niet doorheeft dat de Russische president een dictator is om bang van te worden, een dictator bovendien die zich nogal misrekend heeft, niet alleen wat betreft de vastbeslotenheid van de Oekraïense regering maar ook op de kracht van de Russische gezinde separatisten. Met een vliegtuigramp had Poetin al helemaal geen rekening gehouden, laat staan met de krachtige sancties die daarvan weer het gevolg waren.

Maar verslagen is de Russische president nog niet. De ramp met de MH17 is alweer zes weken geleden. Der Spiegel is goed geïnformeerd. Vermoedelijk neemt Moritz Gathmann een voorschotje op het overleg dat dinsdag in Minsk plaatsvindt. Gaat hij ervan uit dat met name Duitsland zeer hecht aan goede betrekkingen met Rusland, al is het maar vanwege de economische belangen.

Kortom, het Duitse opinieblad weet, vermoed ik maar zo, dat bondskanselier Merkel er veel voor over heeft om een akkoord met Poetin te bereiken, en dat De Krim voor haar niet hèt probleem is.

Instemming met de Russische annexatie van De Krim! Ja, dat zou een zege voor Poetin zijn. Meer dan een puntenzege zelfs.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

August 22, 2014 at 10:28 pm

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: