sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ZO TE ZIEN, ZIJN DE HANDEN GEBOEID

leave a comment »

Op de site van NRC Handelsblad stond een foto, met daarop Russisch gezinde separatisten die honderden krijgsgevangenen dwingen door de straten van Donetzk te paraderen. Zo te zien zijn de handen geboeid. De begeleiders houden geweren in de aanslag en hebben honden aan de lijn. Toeschouwers maken gebaren die op woede lijken. Er zijn vlaggen. Het is de dag van de Oekraïense onafhankelijkheid.

Beelden zeggen meer dan woorden, is een veelgehoord cliché. Tsja, het probleem met beelden is dat een situatie zo vaak is geёnsceneerd. Je ziet zelden wat er echt gebeurt.
Nu moet gezegd, de aanblik is van een andere orde dan de onthoofding van de Amerikaanse journa;list James Foley of de executies van Israёlische spionnen in Gaza Stad.

Misschien hebben experts een lelijke truc met de foto uitgehaald. Toch verbaas ik me over het begrip dat velen in Europa hebben voor de handelwijze van de Russische president Poetin die zoals bekend de drijvende kracht is achter de oorlog in Oost-Oekraïne. Ik vrees namelijk dat het beeld vooral uitstraalt dat niets goeds van Rusland en zijn vrienden te verwachten valt.

http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 25, 2014 at 1:36 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: