sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

WERKLOOSHEID BLIJFT HOOG

leave a comment »

Als ik het goed begrijp, ga ik er volgend jaar 0,25 procent op vooruit, hoewel het ook op 0,25 procent minder kan uitdraaien. “We gaan geleidelijk de goede kant op”, meldde minister Dijsselbloem. “Misschien is het een kantelmoment”, voegde D66-fractieleider Alexander Pechtold eraan toe. Arie Slob van de ChristenUnie was blij.

Positieve geluiden begeleiden het begrotingsakkoord voor 2015. Het land kan weer vooruit kijken. Maar ik weet het niet. Volgend jaar krijgen de bezuinigingen in de gezondheidszorg hun beslag. Nederland wordt een participatiemaatschappij. Duizenden mensen raken hun baan kwijt. Banken houden hun vingers op de knip. Duitsland wil van geen stimuleren weten. De onrust in de wereld verdiept zich nog. De werkloosheid blijft hoog. Deflatie dreigt.

Ik kan er niets aan doen. Er zijn net iets te veel economen van naam en faam die stellen dat de regering op de verkeerde economische weg zit. Ik noem Paul Krugman, Joseph Stieglitz. Ook oud-minister Willem Vermeend meent dat het tijd is voor meer stimuleringsmaatregelen.

Maar nee, het kabinet ziet de vermindering van de staatsschuld als het hoogste doel, en houdt vast aan de koers van bezuinigen, het hervormen van de economie, de buikriem aanhalen. Neemt de werkloosheid voor lief. Er is geen twijfel aan de ingezette koers. Dat kan ook niet want dan zou het landsbestuur zijn gezicht verliezen.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 28, 2014 at 9:44 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: