sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

VERBIJSTEREND IS DE VERBIJSTERING

leave a comment »

Zelfs de Duitse minister van buitenlandse zaken Steinmeier kan er niet omheen. Poetin heeft hem bedrogen. Er is een oorlog aan de gang, een bloedig conflict waarin mensen doodgaan en steden worden kapotgeschoten. Russische troepen zijn buurland Oekraïne binnengevallen.

Verbijsterend is de verbijstering. Van meet af aan was de Russische betrokkenheid bij de opstand in Oost-Oekraïne helder. Maar tot op de dag vandaag proberen historici, zakenlieden, politici, journalisten, gewone mensen de nuance te zoeken. Een keuze te vermijden. “Immers Rusland heeft een punt. Heeft historische rechten. Het Westen heeft het land bedrogen. Denk om de economische belangen.

Intussen rijden al weken, zo niet maanden, Russische tanks in Oekraïne rond. Per ongeluk zullen de separatisten de MH17 hebben neergeschoten, ook al wil Moskou het anders doen geloven. Verder zijn alle separatistenleiders van toen vervangen, en bleek het hulpkonvooi naar de bedreigde steden Donetsk en Loehansk inderdaad een afleidingsmanoeuvre.

“De westerse berichtgeving toont één kant. Zij is in essentie niet anders dan wat Rusland doet”. Tsja, ik zie het helaas zo. Vladimir Poetin is een dictator die gevaarlijke dromen wil verwerkelijken. Een serieuze oorlog dreigt.

Of Russische tanks naar Kiev oprukken, staat in de sterren geschreven, maar het is overduidelijk dat Poetin niet zal rusten voordat Oekraïne naar zijn pijpen zal dansen, en Rusland weer het machtige land is dat het in zijn ogen ooit was.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 29, 2014 at 10:29 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: