sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET LEVEN LONKT WEER, HENK IS TERUG

leave a comment »

Henk Krol is terug in de Tweede Kamer. Subsidiefraudes en vergeetachtigheid laat hij achter zich. Wat heet, hij komt de ouderen redden voor de zoveelste bezuinigingsgolf.

Als een komeet schoot de ouderenpartij 50PLUS twee jaar geleden omhoog in de peilingen. Toen ging het mis. Henk Krol voelde zich gedwongen op te stappen. Opvolger Klein maakte er een puinhoop van. In elk geval konden hij en partijgenote Martine Baay niet door één deur. Exit Klein. Jan Nagel had de inschrijvingspapieren al klaar voor een volgende partij.

Misschien is het waar. Misschien ook niet. Iedereen gunt fractievoorzitter Martine Baay een goede gezondheid. Toch zou Jan Nagel wel eens een zucht van verlichting geslaakt kunnen hebben toen Martine meedeelde dat ze een terugval had.

“Stom toeval. Bovendien is het tijdelijk”, bezwoer Henk Krol bij hoog en bij laag. Maar hij draaide er niet omheen. Hij was blij, ontzettend gelukkig dat hij weer aan de slag kon. Hij had ook nooit uit de Tweede Kamer moeten weggaan.

Hoe het zij, de terugkeer van Henk Krol komt op een uitgelezen moment. 50PUS staat op vrijwel nul. De Derde Dinsdag van september staat voor de deur. Ouderen zijn ongerust, voelen zich verweesd, in de steek gelaten. En kijk, daar is Henk, de man die hen weer een stem zal geven. Hij mag fouten hebben gemaakt, wat slordig zijn omgegaan met de belastinggegevens. Het leven lonkt weer. Wat een lieve jongen is het toch.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

September 5, 2014 at 11:20 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: