sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN ALTERNATIEF IS ER NIET

leave a comment »

Minister Dijsselbloem van financiёn schrijft: “Het herstel van de economie is nog broos en gevoelig voor internationale ontwikkelingen. Dat sterkt het kabinet in de overtuiging dat het vast moet houden aan de in 2012 ingezette koers van overheidsfinanciën op orde brengen, eerlijk delen en hervormen om de economie te laten groeien”.

De Derde Dinsdag van september nadert. Voorzichtig optimistisch is de minister. Hij moet wel. Immers, volgend jaar maart vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats en die zijn van levensbelang voor het kabinet-Rutte II. Een slechte uitslag kan zomaar het einde van het VVD/PvdA-huwelijk inluiden.

Dus verrast de begroting 2015 niet. Er is een beetje groei van naar schatting 1,25 procent. Gemiddeld gaan de mensen er iets op vooruit. Ouderen moeten nog even op de tanden bijten. Al met al, mag je concluderen, herstelt de economie herstelt voorzichtig dankzij het beleid. Tegenslagen blijven mogelijk. Maar daar heeft het kabinet geen invloed op, want zij zijn nu eenmaal het gevolg van onvoorziene internationale ontwikkelingen.

Ach, het is het verhaal dat de Nederlandse overheid nu al zes jaar vertelt. “Onze koers is de enig juiste. Een alternatief is er niet. In elk geval zorgen wij ervoor dat het niet aan de orde is. Want stel je voor”.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

September 12, 2014 at 9:07 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: