sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PREMIER VOOR ALLE NEDERLANDERS

leave a comment »

Het is een punt van hevige discussie. Waarom doet de PvdA het zo slecht in de peilingen en krabbelt de VVD op? Voeren de liberalen de ranglijsten zelfs aan?

De experts vertellen: “De VVD heeft het makkelijker dan de coalitiepartner. Haar kiezers hebben minder te verliezen bij de hervormingen en bezuinigingen, en nu de economie iets aantrekt, hebben zij daar als eerste profijt van”.

Daartegenover voelen de PvdA-kiezers zich nauw verbonden bij de verzorgingsmaatschappij. Diederik Samsom mag er nog zo hard op hameren dat hij een moeilijk verhaal heeft en de pijn voelt van de bezuinigingen, de kiezers willen dat hij ophoudt met jeremiёren en harder voor hen vecht.

Dat verklaart het herstel van de VVD nog niet. Immers, drie maanden geleden was ook het vertrouwen in die partij volledig zoek. Dus moet een deel van de verklaring zijn, 17 juli toen Russische separatisten de MH17 neerhaalden.

Op die dag onderging premier Mark Rutte een ware metamorfose. Kritiek blijft mogelijk. De vraag is of hij het volhoudt. Maar toen, op het moment en erna ,veranderde de VVD-leider plotsklaps in de premier voor alle Nederlanders. Dat staatsmanschap staat Rutte niet alleen goed, het trekt ook kiezers aan.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

September 22, 2014 at 11:14 pm

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: