sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

CLAUDIA DE BREIJ ROEPT VOLK OP

leave a comment »

Best wel boos keek ze. Vol onbegrip was ze op z’n minst. Hoe het zij, Claudia de Breij maakte een verpletterende indruk in De Wereld Draait Door. Of ze bang is, werd niet echt duidelijk. Wel dat de cabaretière, zeer bekende Nederlandse, klaar lijkt om de Willemsorde voor betoonde heldenmoed te ontvangen.

“Dit is het moment om met zijn 16 miljoenen in militair uniform te reizen, dunkt mij”, is de tekst die de aandacht trok. Claudia de Breij had de tweet ’s ochtends het land ingestuurd, naar aanleiding van het advies van het ministerie van defensie aan militairen om in het openbaar vervoer geen uniformen te dragen:

Nu is Claudia de Breij niet de enige die vraagtekens zet bij het advies van het ministerie van defensie. Maar, vraag ik me af, wat bezielt haar, om een dergelijke emotionele oproep te doen? Is zij vergeten dat vorig jaar op klaarlichte dag een Britse soldaat is vermoord? Heeft ze nagedacht over de mogelijke gevolgen? Is zij in staat de ernst van de situatie te doorgronden?

Al met al kreeg ik de stellige indruk dat de oproep serieus bedoeld is. Op Twitter heeft de cabaretière 225.000 volgers. DWDD heeft meer dan een miljoen kijkers. Ik heb de volgende dag goed om me heengekeken. Uniformen heb ik genoeg gezien. Maar nee, de 16 miljoen, waren het bij lange niet.

Waarmee gezegd, Claudia de Breij neemt zichzelf veel serieuzer dan haar volgers doen. En me dunkt, dat is maar goed ook!
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

September 26, 2014 at 8:10 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: