sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

SHOCK IN HAAKSBERGEN IS ENORM

leave a comment »

Het grote nieuws is het monsterongeluk in Haaksbergen. Het dorp rouwt om de slachtoffers die zijn gevallen. Een bloemenzee is inmiddels verrezen op de plek waar het monster het publiek inreed. De shock is enorm. Het gemeentebestuur leeft erg mee.

Intussen zijn uit piёteit met de slachtoffers de vergunningen voor vijf monstershows opgeschort. Advocaten stromen toe om de verantwoordelijken voor het ongeluk bij te staan. Immers, een juridisch staartje zal zeker volgen voor met name de organisatie van het spektakel dat de monsters hun caperiolen liet uithalen op een terreintje dat de naam niet mag hebben. De chauffeur van het monster is al in hechtenis genomen.

Ook de gemeente Haaksbergen doet er verstandig aan zich in te dekken. Immers, zij heeft de vergunningen verstrekt. Moet de burgemeester zijn verantwoordelijkheid niet nemen? En wat te zeggen van het publiek dat blijkbaar gedachteloos het monster wilde zien, zo dichtbij mogelijk.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid brengt op korte termijn verslag uit. Ik weet het niet. Ik heb niets met monsterauto’s, laat staan met monsterauto’s die over auto’s rijden. Inmiddels heb ik begrepen dat het reuzenleuk schijnt te zijn. Spannend, zeer opwindend en, maar dat spreekt voor zich, commercieel zeer interessant.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

September 29, 2014 at 9:21 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: