sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DOCENT DIEDERIK STAPEL HEEFT EEN WEEK

leave a comment »

Eerst kan ik het niet geloven. Omroep Brabant meldt: “Fraudeprofessor Diederik Stapel aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg”. Ik kijk nog een keer. Het is waar. De hogeschool bevestigt dat hij op freelance basis les geeft in het vak sociale filosofie.

Het hoofd van de opleiding Nick Welman stelt dat de studenten zelf gevraagd hebben om een docent die kan vertellen over de schaduwkanten van een carrière. En dat kàn de voormalige hoogleraar sociale psychologie die drie jaar geleden zijn baan kwijtraakte en werd veroordeeld omdat hij op grote schaal onderzoeksgegevens had verzonnen.

Een soort van baan dus. De heer Stapel is er blij mee. Eind goed, al goed? De voormalige hoogleraar zal zich herinneren de hoon, de woede die vorig jaar over hem zijn uitgestort toen hij zijn ervaringen op papier had gezet. En vorige maand nog toen hij een boek geschreven had.

Omroep Brabant meldt: Fraudeprofessor. Nee, Diederik Stapel kan er niet gerust op zijn. De Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) zal protesteren. De Krant van Wakker Nederland heeft nog wel een paar chocoladeletters over. Standpunt.nl maakt er een item van. Het Journaal opent ermee. DWDD, RTL Boulevard, Jeroen Pauw, Humberto Tan en zelfs Nieuwsuur willen Nick Welman aan tafel om hem eens flink aan de tand te voelen.

Kortom, docent sociale filosofie, Diederik Stapel, heeft een week, twee weken misschien.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 1, 2014 at 10:54 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: