sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

MET ONZIN WINNEN WE OORLOG NIET

leave a comment »

“De Islamitische Staat is een terroristische organisatie, geen formele staat met door de internationale gemeenschap erkende grenzen en een duidelijk bestuur. Daarom voeren we geen oorlog. Het is wel een zware strijd die wij moeten voeren om onze kernwaarden te verdedigen. Dat gold in 1940-’45. Dat geldt nu”. Aldus premier Mark Rutte.

Een sterk punt van premier Rutte is diens doorgaans heldere taalgebruik. Toegegeven, hijzelf waarschuwt voor te gemakkelijke vergelijkingen. De wreedheden van IS boezemen de wereld terecht angst in. Maar toch! Bovenstaande verklaring roept vragen op. Immers, onze piloten gooien nu bommen op Irak ten behoeve van onze kernwaarden. Òm, veronderstel ik dan, want dat zie ik als onze kernwaarden, het behoud van democratie, vrijheid van meningsuiting, de rechtsstaat, mensenrechten, respect voor het leven.

Vooropgesteld, met alle respect voor andere culturen. Maar democratie en dat soort dingen in Irak, in Syriё, in Saoedi-Arabiё, in Qatar, in zoveel landen daar? Waarmee gezegd, de oorlog c.q. zware strijd tegen IS mag heel gerechtvaardigd zijn, met onzinverhalen zul je hem niet winnen, ook niet als je een rasverkoper bent, genaamd Mark Rutte.
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 3, 2014 at 10:22 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: