sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DIT KEER IS DE STEMMING ANDERS

leave a comment »

“Willen jullie meer of minder Marokkanen”? vroeg ie. “Minder, Minder”, riep de zaal .
“Dat zullen we dan even regelen”, antwoordde hij, de aanwezigen met handgebaren opzwepend.

Het gebeurde in Den Haag, de 19e maart. Verkiezingsavond. Het pandemonium dat in Nederland ontstond, keerde zich tegen Geert Wilders. Meer dan 6400 aangiften vielen bij justitie in de bus. Emoties vulden de media. Nu was Geert toch echt te ver gegaan.

Intussen is het land bijna 7 maanden verder. Er is op z’n zachtst gezegd het een en ander gebeurd. Maar goed, het Openbaar Ministerie heeft niet stilgezeten en de procedure in werking gesteld het enige PVV-lid te vervolgen voor het aanzetten tot haat en discriminatie. Het OM heeft nog niet definitief besloten tot vervolging. De ruimte om ervan af te zien, lijkt echter nihil.

Het spreekt voor zich dat Wilders zichzelf onschuldig acht. Zijn advocaat mr. Knoops zal hem daarin bijstaan en aangeven dat het zijn cliёnt uitsluitend gaat om de Marokkanen die niet deugen, zich niet aanpassen en vasthouden aan de verderfelijke ideologie die islam heet.

Wilders kennende, zal hij er alles aan doen het publiek te bespelen in de wetenschap dat hij in 2011 op alle punten werd vrijgesproken. Toch weet hij dat het dit keer anders zal gaan, al is het maar omdat justitie zelf het initiatief heeft genomen. Bovendien hebben zijn tegenstanders dit keer de overhand.

Kortom, het ziet er somber uit voor Geert Wilders. Maar wie weet, kan hij er zijn voordeel mee doen. Een rechtszaak kun je ook zo zien: Maandenlange gratis reclame voor zijn PVV. Een splijtzwam wilde hij altijd al zijn.

Written by sjonkritmeester

October 9, 2014 at 10:51 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: