sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NEE, GELIJK KRIJGT KRUGMAN NIET

leave a comment »

Vanaf dag nr. 1 van de economische crisis hamert hij erop: “De economische politiek van de VS is niet je dat, kan veel beter. Maar die van Europa is ronduit desastreus. Duitsland sleurt de Europese Unie in een crisis, veel dieper en langduriger dan noodzakelijk is”.

Het moet een akelig idee zijn voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel en minister van financiën Wolfgang Schäuble, en niet alleen voor hen. Ook voor minister Dijsselbloem zal het een schrikbeeld zijn. De wereld was er getuige van hoe zij, voortgedreven door inflatie-angst, de Europese begrotingsnormen heilig verklaarden. Hoe zij via de EU de lidstaten enorme bezuinigingen oplegden. Geen krimp gaven zij, ook niet toen de werkloosheid recordhoogten bereikte.

Dus kan en mag hij geen gelijk krijgen, Paul Krugman die in The New York Times tot vervelens toe het gelijk opeist van ene John Maynard Keynes en stelt dat de overheid bij vraaguitval moet investeren om de economie weer op gang te krijgen.

“Krugman is een betweter. Keynes is achterhaald”. Nee, gelijk zullen Merkel, Schäuble en Dijsselbloem Krugman niet geven, en al helemaal niet nu zelfs de Duitse economie de economische groei ziet terugvallen en de beurzen nieuwe opdoffers krijgen.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 11, 2014 at 12:49 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: