sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DE KONING WILDE ALLEEN HÈM

leave a comment »

Ir. Camiel Eurlings, 41 jaar nog maar. Op z’n twintigste was hij er al helemaal klaar voor. Het CDA bood hem ongekende mogelijkheden om iets groots te worden. Kroonprins was hij. Het ministerschap leek hem een mooi opstapje naar wat vóór hem lag.

In juli 2013 werd hij topman van de KLM. Ach, het kwam op z’n weg. De luchtvaartmaatschappij meende dat meer nodig is dan een manager, hoeveel kennis van zaken die ook heeft. Een politicus moest het bedrijf in deze roerige tijden leiden, een communicator , een diplomaat , een netwerkman, een boegbeeld dat deuren open krijgt en weet wat onderhandelen is.

Dus viel de keus op de man die in oktober 2010 zo grote indruk maakte op het vermaarde CDA-congres in Arnhem toen hij, al saluerend, met overslaande stem, herhaaldelijk onderbroken door een ovationeel applaus, eeuwige trouw zwoer aan Maxime Verhagen die zijn partij de gedoogconstructie met de PVV opdrong.

Wat nu? De KLM-commissarissen zouden unaniem hebben besloten dat de CEO niet voldeed. Maar Camiel Eurlings moet nog een leven mee. Dus, eerst ontslagvergoeding incasseren en imagoschade repareren. Het CDA krabbelt weer op. Wie weet? En verder ligt de wereld nog altijd open voor de cum laude afgestudeerde bedrijfskundige.

Waarmee gezegd, ir. Camiel Eurlings is even between jobs. Misschien dat hij zich in de tussentijd kan concentreren op het Internationale Olympische Comité waarvan hij lid is. Naar verluidt, omdat koning Willem Alexander hem en niemand anders als opvolger wilde. “Want”, zal de koning gedacht hebben, “het IOC behoeft een communicator, een diplomaat, een boegbeeld. Maar het mooiste is nog wel dat Camiel CEO is van die prachtige KLM”.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 16, 2014 at 9:26 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: