sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

ARME DRIES, ISRAËL BESTAAT NOG

leave a comment »

Lang, lang geleden was prof. dr. A. van Agt premier van Nederland. Sommigen herinneren hem nog. Anti-abortus, vóór de vrijlating van oorlogsmisdadigers. De premier was altijd al principieel. Alleen moet hij in die tijd begrepen hebben dat zijn gevoel voor rechtvaardigheid niet altijd parallel liep met hoe anderen voelen.

Al snel bleek Dries een koppig man, moeilijk van zijn standpunt af te brengen. Hij was bereid door muren heen te breken, en als dat niet lukte een omweg te gebruiken om op gezette tijden te ondervinden dat de realiteit sterker kan zijn dan de wil.

Zoals bekend is Dries, 82 jaar inmiddels en zeer strijdvaardig, erg voor de Palestijnen. Vindt dat Israёl schuldig is, en een harde aanpak verdient. Logisch dus dat hij zich op de website Joop.nl in een ellenlange brief richt tot Frans Timmermans die na twee jaar vertrekt als minister van buitenlandse zaken.

Harde verwijten klinken door. “Want”, stelt de voormalige premier, “PvdA’er Timmermans was bij zijn aantreden toch voor een evenwichtiger politiek, betreffende de Israёlisch-Palestijnse kwestie”? Om te concluderen dat de nieuwe Eurocommissaris niets bereikt heeft. “ Niets. Israёl gaat gewoon door met de bezettingspolitiek”.

Geen onvertogen woord bevat de brief. Hij is alleen heel lang en aan de verkeerde geadresseerd. Niet Frans, maar Dries in de aanhef moeten staan. Immers, de feiten zijn zonneklaar. Als hoogleraar, minister, premier en pro-Palestijnse actievoerder heeft hij naar eigen zeggen niets bereikt. Zelfs moet Dries vrezen dat Israёl nog bestaat als hij zijn laatste adem uitblaast.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

October 17, 2014 at 9:07 pm

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: