sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET ZIJN REVOLUTIONAIRE TIJDEN

leave a comment »

De auto- en milieubranche waren er snel uit. De werkgevers staan erachter. De VVD is ongelofelijk blij. Staatssecretaris Wiebes omarmt het voorstel. Hij twijfelt er dan ook niet aan dat de Tweede Kamer instemt met het leasebelastingplan.

Door de gong gered. De staatssecretaris kan door nadat hij niet alleen de woede van de leaserijders maar vooral die van de VVD-achterban had gewekt. “Hoe is het mogelijk dat een VVD’er ons dit aandoet”? vroegen de liberalen zich een weeklang verbijsterd af.

Maar we leven in revolutionaire tijden. Als de belastingdienst er al niet meer in slaagt correcte berekeningen toe te passen, is er iets ernstigs aan de hand. Nu moesten de belangenverenigingen eraan te pas komen om een dreigende opstand te smoren.

De politiek kan het blijkbaar niet meer aan. Dat wordt de toekomst. Belangenverenigingen en lobbyisten hebben er jaren naar toegewerkt. Voortaan maken zij de plannen. De politiek hoeft alleen maar ja te zeggen.

Staatssecretaris Wiebes ziet het helemaal voor zich. Bijzonder content toonde hij zich. Met name het brede draagvlak zorgde voor innige vreugde. “En”, moet hij zich hebben bedacht, “wat met autoclubs en gemeenten kan, moet ook lukken met de belangenverenigingen van de zorgsector, het onderwijs, de journalistiek. Lang leve de participatiemaatschappij”.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

November 3, 2014 at 10:23 pm

Posted in Column

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: