sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

LODEWIJK ASSCHER, DE STERKE MAN

leave a comment »

“Voor Asscher is Turkije een geliefde vijand”, opent der Volkskrant. “Het komt de minister niet slecht uit dat Ankara Nederland beschuldigt van xenofobie, islamofobie en racisme jegens de Turkse gemeenschap”.

Misschien zijn er meer verwoede krantenlezers verrast. Maar wie weet, is dit een poging van de Volkskrant om de sociale media de loef af te steken. Vergeet het nieuws, alleen nog meningen. Wat dat betreft, kwijten de schrijvers zich uitstekend van hun taak. Trouwens, zij staan niet alleen. Dat wil zeggen, NRC Handelsbladredacteur Mark Kranenburg stelt dat minister Asscher de confrontatie zoekt, gedreven door een binnenlands politieke bedoeling.

Een binnenlands politieke bedoeling? Een binnenlands politieke bedoeling? D66-leider Alexander Pechtold suggereerde iets dergelijks. Want o ja, minister Lodewijk Asscher, de PvdA, Partij van de Arabieren. De PvdA weet zich geen raad, staat hopeloos in de peilingen. Minister Lodewijk Asscher, de PvdA, Partij van de Arabieren. De PvdA weet zich geen raad, staat hopeloos in de peilingen. Die PvdA is zich bewust van haar softe imago, bleek vorige week al toen zij de fractieleden Kuzu en Oztürk dwong afscheid te nemen.

Zo bezien, is het allemaal bewust en doordacht, bedoeld om de kiezers weer terug te winnen, met Lodewijk Asscher als de nieuwe sterke man. Dat de Turken hun borst alvast maar nat maken. Want een fikse ruzie, met slaande deuren, geslepen messen en dreigementen kan de PvdA van Lodewijk Asscher van pas komen. Toch?

Written by sjonkritmeester

November 27, 2014 at 7:30 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: