sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EEN VERHAAL DAT VERTELD MOET WORDEN

leave a comment »

Dat de mens dom is, moge bekend zijn. Maar zo dom? Niet in staat te leren, altijd weer in dezelfde valkuilen te lopen, het hoofd te stoten, de afgrond in te duiken en duizenden, zo geen miljoenen mee te sleuren. Dàt verhaal blijkt toch elke keer weer nieuws te zijn. Een schok, en verdient alleen daarom al vermeld te worden.

Dus zag de wereld zaterdag op het Congres van het extreemrechte Front National van Marine Le Pen niet alleen de geloofsgenoten van het Italiaanse Lega Nord, het Oostenrijkste FPÖ, Geert Wilders zelf, maar ook ene Andrej Isajev, vicevoorzitter van de Doema en lid van Poetins Verenigd Rusland.

Sommigen denken bij extreemrechts al gauw aan fascisme en nationaalsocialisme. Zelfs zien zij een relatie met de gedachtewereld die leidde tot oorlog, geweld, vernietiging. Wie dat zeker doet, is president Vladimir Poetin van Rusland. Vandaar, dat hij zijn land beschermen wil en de wapens tegen de fascisten in Oekraïne heeft opgenomen.

Hoewel het Rusland van Poetin en Europees extreemrechts weten waartoe dergelijke bondgenootschappen leiden, vinden zij elkaar in hun afkeer van een democratisch en eensgezind Europa. In hun liefde voor sterke leiders. “Maar wij zijn toch ook heel verschillend”, verzuchten de Marine Le Pens en Geert Wilders’. Misschien, maar de domheid is de drijvende kracht.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 1, 2014 at 1:05 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: