sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

IETS KLOPT ER NIET

leave a comment »

In Ferguson, Missouri heeft politieman Darren Wilson ontslag genomen. Naar eigen zeggen doet hij dat vrijwillig, vanwege bedreigingen, na een gesprek met de politieleiding. Geen idee wat er precies achter zit, maar iets klopt er niet.

De politieman die op 9 augustus de 18-jarige Michael Brown heeft doodgeschoten mag vrijuitgaan, voor het oog van de wereld lijkt hij in elk geval schuldiger dan ooit. Want waarom zou een nog jonge man zijn baan, toekomst, zijn droom opgeven zonder dat er iets tegenover staat en hij onschuldig is? Mogelijk wordt hij in het geniep overgeplaatst, je weet het maar nooit.

Intussen gaan de protesten door, tegen het oordeel van de Grand Jury. Werken de FBI en het ministerie van justitie al maandenlang aan een onderzoek naar de omstandigheden die leidden tot Michael Brown’s dood. Is de zwarte burgerrechtenbeweging NAACP nieuw leven ingeblazen. Lopen demonstranten van Ferguson naar Jefferson City, de hoofdstad van Missouri.

Tegelijk doet de overheid, president Obama voorop, een klemmend beroep op de burgers zich te beheersen en vertrouwen te hebben in het rechtssysteem van de democratie die de Verenigde Staten is. Vertrouwen in het rechtssysteem, in de politie, in de autoriteiten is inderdaad een belangrijk punt. Miljoenen Amerikanen hebben er duidelijk moeite mee. Hoe kan het anders in een land waar de kansen zo ongelijk zijn verdeeld?
http://www.krantmeteenmening.nl

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 1, 2014 at 11:01 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: