sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

NOEM HET EEN KWESTIE VAN TRADITIE

leave a comment »

Ongehoord vindt de hoogleraar journalistiek Jeroen Smit de actie van Belgische journalisten. NCRV-verslaggeefster Ghislaine Plagh begrijpt er niets van. Een staking, het werk neerleggen? “Kan niet. Onafhankelijke berichtgeving is een te belangrijke taak”, vindt zij

Intussen nemen de acties tegen de miljardenbezuinigingen van het kabinet-Michel in omvang en hardheid toe. “Belgiё”, vinden de aanhangers van het kabinet, “moet meer Nederland willen zijn. Liberaler, efficiёnter ”.

Misschien is dat het verschil tussen Nederland en Belgiё. Waar wij de hervormingen en bezuinigingen al jaren over ons heen laat komen, de vakbonden zich de wapens uit handen laten slaan, zetten onze zuiderburen de hakken in het zand. De bonden en werknemers strijden, leggen het land plat en gaan daar ook mee door .

Gisteren staakte het spoorwegpersoneel in de provincie Brabant. Geen trein kon Brussel in en uit. Voor 16 december heeft de socialistische overheidsvakbond een staking voor onbepaalde duur afgekondigd.

Je zou het een kwestie van traditie kunnen noemen. Stakingen waren in ons land nooit erg populair. Jeroen Smit en Ghislaine Plagh beroepen zich op het principe. “Een journalist staakt niet. Hij gaat door”. De Belgische collega’s zien dat ongetwijfeld anders. Hen kennende, vinden zij die Ollanders schijters die het in hun broek doen voor hun bazen. Ja, zich de les laten lezen door het grootkapitaal.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 8, 2014 at 10:17 pm

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: