sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

LIBERALISME ZIT HEN IN DE GENEN

leave a comment »

Dogmatici waren ze nooit. “Ik behoor tot de rechtervleugel. Ben sociaalliberaal”, laat één van hen optekenen in de Volkskrant. Dus is er geen spijt dat hun partij de ideologische veren zijn afgesneden, het liberalisme de overhand heeft gekregen. De twee PvdA-bewindslieden, Paarse helden van weleer, mogen uit het politieke leven zijn verdreven, de ambities zijn springlevend.

Dus zoeken ze op gezette tijden de publiciteit, prof. dr. Rick van der Ploeg en prof. dr. Willem Vermeend. Om hun visie te geven en mogelijke dissidenten op het rechte spoor te houden, ook nu de kiezers massaal afhaken. In het Financieele Dagblad dringen ze erbij de PvdA op aan, vol te houden, geen domme dingen te doen, afspraken na te komen. Immers, het beleid van de coalitie is prima. De kiezers zijn niet gek, zien dat Nederland in twee jaar tijd van het zwakste Europese jongetje nu weer hoort tot de sterkste van de groep.

Over Van der Ploeg en Vermeend kan je van alles denken, hun politieke denkbeelden zijn redelijk consistent. Het liberalisme zit hen in de economische genen. Snel van geest zijn ze zeker. Ongetwijfeld zijn het sociaalvoelende, misschien wel aardige mannen. Punt is dat zij bij uitstek het Paard van Troje symboliseren dat zich in de PvdA heeft genesteld.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 9, 2014 at 9:50 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: