sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

BIJ AJAX ZULLEN ZE JALOERS ZIJN

leave a comment »

Er zijn nog altijd experts die de Nederlandse clubs spiegelen aan de matadors van het miljardenbal. Zelfs Ajax is, hoewel financieel gezonder, een lilliputter vergeleken bij het machtige Real Madrid, bij FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en nog een stuk of wat andere.

Op de televisie vergapen de echte voetbaldieren zich over de geweldige Messi en de fantastische Ronaldo op wie geen maat staat. De voorzitter van FC Bayern vindt Arjen Robben uniek. Maar ach, Arjen is een Nederlander.

Gisteren vergaderde de KNVB in het Utrechtse stadion Galgenwaard over hèt probleem, hoe moet voetballend Nederland verder? Johan was erbij. Willem niet en Bert van Marwijk vond zijn aanwezigheid overbodig. Hoe ontdekken we talent? Kunnen de clubs nog aansluiting vinden? waren ondermeer de vragen. De vergadering zal best nodig zijn, maar mij trof toch vooral het onthullende artikel in de Frankfurter Allgemeine Zeitung had een onthullend artikel. Een primeur. De kampioen van het seizoen 2014/’15 is bekend: FC Bayern München.

Toegegeven, bij Ajax zullen ze jaloers zijn, en anders bij PSV wel. Maar de Nederlandse voetbalsupporter heeft er weinig problemen mee en geeft zelfs Feyenoord een beste kans. Alleen koestert hij de stiekeme wens dat in alle stadions echt gras ligt. Net als vroeger. Een enkeling zou zelfs willen dat geld een minder prominente rol speelt in de wereld die voetbal heet. Maar of dat realistisch is?

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 16, 2014 at 12:14 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: