sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TOEN LAS IK HET VERHAAL DUIVESTEIJN

leave a comment »

“Het voortbestaan van het kabinet is niet in gevaar geweest. We waren van meet af aan vastbesloten om er uit te komen”, verzekerde premier Rutte gisteren na een week van grote onrust over de vrije artsenkeuze. De premier mag het met de waarheid wel eens wat minder nauw genomen hebben, in dit geval geloof ik hem. De PvdA kan zich geen breuk permitteren, de VVD evenmin.

Veel gedoe om niets dus? Dat ook weer niet. De coalitie heeft weliswaar een nieuw akkoord gesloten, de onzekerheid blijft. Immers, de drie PvdA-senatoren hebben nog altijd geen ja gezegd. De woede over hun gedrag blijft, vooral bij de oppositie en De Krant van Wakker Nederland. Is juist groter na de uitweg die het kabinet gevonden heeft.

Toen las ik het Volkskrantinterview met senator Adri Duivesteijn in de Volkskrant. Dankzij de vrije artsenkeuze is hij nog in leven. Sommigen zullen dat wellicht feit betreuren. Ik niet. Integendeel.Adri Duivesteijn was altijd al een man die voor zijn principes stond, zijn idealen niet ten koste van alles wenste te verloochenen. Zo’n man, zo’n politicus heeft niet alleen zijn partij maar het hele land te koesteren.

Afgezien daarvan geeft de PvdA-senator haarfijn aan wat er in Den Haag ontbreekt. Heeft iets met menselijkheid te maken.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

December 20, 2014 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: