sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DE BANKEN DOEN HET WEER BEST

leave a comment »

In totaal, meldt Financial Times, hebben banken het afgelopen jaar voor 56 miljard dollar moeten betalen aan boetes en schikkingen. Voor gedoe dus. Gerommel, gespeculeer, fraude, zelfverrijking, malversaties, dubieuze transacties.

Grote, gerespecteerde banken horen erbij, uit Amerika, Zwitserland, Groot-Brittanniё, Spanje, en Nederland natuurlijk. Ze zeggen dat de bankiers het nodige te verwijten valt als het gaat om het ontstaan van de economische crisis. Maar dat is onzin natuurlijk.

Trouwens, als hen al iets te verwijten valt, hebben ze hun verantwoordelijkheid grootmoedig op zich genomen. Zie de enorme boetes die de bankiers zonder morren hebben betaald. Solidair zijn ze ook. Immers, collega’s die in de problemen kwamen, konden zonder uitzondering rekenen op een mooie ontslagvergoeding.

Van een openstaande schuld is, met andere woorden, geen sprake. Trouwens, kijk eens naar de Verenigde Staten van Amerika. Daar krijgt het economische herstel na zeven jaar overduidelijk vaart. De groei van vijf procent in het afgelopen kwartaal is veelzeggend. De beurzen hebben er vertrouwen in. Ook de banken doen het weer best, gezien de recordwinsten. Europa zal het Amerikaanse voorbeeld zeker volgen. Wat zeuren we eigenlijk nog?

Written by sjonkritmeester

December 27, 2014 at 12:40 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: