sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

OUDERS F16-PILOOT ZIJN WANHOPIG

leave a comment »

Muadh al-Kasasbeh heet hij. Is 26 jaar, F16-piloot voor de Jordaanse luchtmacht, en sinds een week in handen van de Islamitische Staat. De ouders van de piloot zijn wanhopig. Vader heeft IS gesmeekt zijn zoon goed te behandelen. Zich daarbij te bedenken dat hij van hetzelfde geloof is. En hebben Jordaniёrs zich massaal op Twitter en Facebook gestort in een poging de vrijlating van hun landgenoot te bewerkstelligen.

Helaas, hoop is naar alle waarschijnlijkheid tegen beter weten in. Hoewel de vader anders suggereert, lijken de IS-strijders nauwelijks ontvankelijk voor een dergelijke oproep. Westerlingen hebben het al zo vaak geprobeerd. Uit niets blijkt dat medemoslims er bij hen beter opstaan.

Nog veel is onopgehelderd. Amerikaanse en Jordaanse legerwoordvoerders ontkennen dat al-Kasasbehs vliegtuig is neergeschoten. Mogelijk is een technisch mankement het toestel fataal geweest. Wat verder opvalt, is de stilte in deze contreien. Een foto van de gevangenneming circuleert. Muadh al-Kasabeh is een medestrijder, een bondgenoot. Hem wacht een vreselijk lot. Hoe groot zou het contrast niet zijn als de F16-piloot een Nederlander zou zijn?

Written by sjonkritmeester

December 28, 2014 at 10:11 pm

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: