sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

GEERT WILDERS OOGT KRIJGSHAFTIG

leave a comment »

Er vielen twaalf doden, onder wie de hoofdredacteur van het Franse satirische tijdschrift , Charlie Hebdo. Elf mensen raakten gewond. Er waren drie daders die Allah Akbar riepen. “Moslims. Twee oud-Syriёgangers en een scholier die maskers droegen en kalashnikovs ”, meldt de politie. Er was een vluchtauto. De schok is enorm.

Na Toulouse, Brussel, Canada en Sydney was gisteren Parijs aan de beurt. Opnieuw vond er een aanslag plaats op onze manier van samenleven, op de vrijheid van meningsuiting. De daders handelden moeten zich terdege hebben voorbereid. Ongetwijfeld zijn zij verdwaasd, rabiaat, radicaal, wraakzuchtig en vervuld van haat jegens het Westen, Frankrijk, Amerika, Israёl, de Zionisten, de Joden.

Wat moet je er verder van zeggen? Mohammed Merah vermoordde drie jaar geleden zes mensen, van wie drie Joodse schoolkinderen In Brussel sloeg de 29-jarige ex-Syriёganger Mehdi Nemmouche toe bij het Joods Museum in Brussel. Enkele weken geleden vonden aanslagen plaats in Dijon en Nantes. Punt is , de moslimfanatici vormen het topje van een ijsberg. Er is een voedingsbodem voor moordzuchtige jongeren die zich door hun Allah aangesproken voelen in leefverbanden die te weinig weerwerk bieden.

Misschien dachten de daders, moordenaars, terroristen dat hun vrinden in Toulouse, Brussel en Dijon half werk geleverd hebben. De daden zullen zij geprezen hebben, maar tegelijk onvoldoende hebben bevonden voor een verblijf in het met maagden gevulde Paradijs. Dus moeten zij besloten hebben het grootser aan te pakken, een voorbeeld te stellen. Charlie Hebdo had wel een lesje verdiend. Wat heet, de Profeet heeft zijn dood verordonneerd.

De komende dagen zal het nieuws in het teken staan van de jacht op de daders. Hun overlevingskansen zijn nihil. Mooie debatten vinden plaats over vrijheid en onvrijheid. ‘Een aanslag op de democratie’, kopt de Volkskrant. Maar het succes van de drie Franse moslims is nu al ongedacht. De nationaal-populisten rekenen zich stiekem rijk. “Mooi, prachtig, allemaal stemmen”, hoor je hen denken. “Nederland word wakker. Het is oorlog”. Het moet gezegd, Geert Wilders oogt krijgshaftig. Ook rukt het grijs door het witte haar zichtbaar op.

Written by sjonkritmeester

January 8, 2015 at 12:27 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: