sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

EN ISRAËL NATUURLIJK

leave a comment »

“Je suis Charlie’. Dapper Nederland laat zich niet kisten, de vrijheid niet afnemen. Is solidair met de de cartoonisten van Charlie Hebdo, met Ahmed, de politieman. Met alle Fransen minus de terroristen.

Tien propagandisten van het vrije woord zijn vermoord. Twee politieagenten stierven bij het uitoefenen van hun taak. “Het land is wakker geschud”, vang ik op. Premier Rutte sprak op de Dam. “Met vrijheid kan niet gemarchandeerd worden”, zei hij.

Ik proef de woorden. Vraag me af hoe die te rijmen zijn met het standpunt van de expert dat, in ruil voor veiligheid, het individu er goed aan doet wat in te schikken. En bedenk dat homoseksuelen lang niet overal hand in hand kunnen lopen. Ik geen idee heb hoeveel vrije wil er zit in het dragen van een hoofddoek. Dat Joden er verstandig aan menen te doen zich zonder keppeltje op straat te vertonen.

“Het heeft niets met het geloof te maken. Het gaat hier om fundamentalisten, om extremisten. Onder de moslims vallen de meeste slachtoffers”, lees ik in de Moslimkrant. Het is waar en onwaar tegelijk, en daarom onzin. Je mag het ook een leugen noemen, of op z’n minst een vorm van zelfbedrog.

Waar is dat het om extremisten gaat, en dat de meeste slachtoffers moslim zijn. Vorige week nog vermoordde de Taliban in Peshawar 155 schoolkinderen. Aanslagen zijn aan de orde van de dag.
Gelukkig zijn er miljoenen moslims de democratie oprecht toegedaan. Maar aan de orde is evenzeer het geloof, de religie, de islam zelf. In elk geval is er onvoldoende afstand tussen de gematigde moslim en de fundamentalist.

Niet alleen Ayaan Hirsi Ali beweert het. Dr. Leo Biegel schreef het al, een veertigtal jaren geleden. “De echte strijd gaat tussen sjiieten en soennieten. Om wie de rechtmatige opvolgers zijn van Mohammed”. Kortom, het is een strijd om de macht. Daaraan is alles ondergeschikt. Het Westen zit ertussen. En Israёl natuurlijk.

Written by sjonkritmeester

January 9, 2015 at 2:08 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: