sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

SUCCES VERZEKERD, BLEEK AL SNEL

leave a comment »

De Profeet wreken is één ding, Jodenhaat is een goede tweede. Uiteindelijk gaat het om de macht. De achterliggende bedoeling van de aanslagen in Parijs is, landen, bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, tegenstellingen aanwakkeren, de maatschappij ontwrichten.

Succes verzekerd, bleek al snel na 11 september 2001. Amerika trok ten oorlog. Engeland deed mee. Frankrijk en Duitsland waren tegen. Intussen is de wereld 14 jaar verder. Ongelofelijk veel doden zijn intussen gevallen. Collateral damage is aan de orde van de dag. In het Midden-Oosten heeft de strijd om de macht een eigen dynamiek. Daardoorheen loopt het Israёlisch-Palestijnse conflict. De poging om te straffen, de strijd te verbreiden, slachtoffers te maken is alleen maar toegenomen.

De schok van de aanslag op Charlie Hebdo is immens. De moord op vier Joodse klanten van een koosjere supermarkt dreunt na. En direct is duidelijk, hoe bedreven moslims zijn in het uitoefenen van slachtofferschap. Let wel, het bekladden van moskeeёn, neerleggen van varkenskoppen en uitschelden van mensen is alleen maar verwerpelijk. Toch is het raar om te horen dat een jonge moslim zich gediscrimineerd voelt omdat een niet-moslim hem vriendelijk toelachte.

Verdeeldheid hoort bij democratie. Geleidelijk aan zijn in dit deel van de wereld partijen tot wasdom gekomen die inspelen op de angst voor andere elementen, die wijzen op criminele en kansloze elementen, problemen zeggen te benoemen en theedrinken taboe verklaren. Die partijen groeien en bloeien. Voeg daarbij de opportunisten, de politici die vasthouden aan het eigen ongelijk en weigeren te luisteren naar verstandige adviezen. Wat zij vooral doen, is het vervullen van radicale moslimwensen.

Written by sjonkritmeester

January 14, 2015 at 11:18 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: