sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HA, VANDAAG START COMPETITIE

leave a comment »

Het kost enige moeite. Het gaat traag. In elk geval lijkt nà Parijs, het gewone leven maar moeilijk op gang te komen. Matthijs van Nieuwkerk probeert het met de Oscarnominaties, de Volkskrant opent met de zorg, oud-politicus Jos van Rey komt bij het NRC Handelsblad prominent in beeld. De Zwitserse franc zorgt voor reuring op de beurzen. Oekraїne stuurt 50.000 reservisten naar de oostgrens.

Dan doodt de Belgische politie twee ex-Syriёgangers in Verviers. Er was, aldus de autoriteiten, sprake van een acuut gevaar. Jihadisten zijn in Belgiё actief. De club Sharia4Belgium heeft een reputatie. In een tiental woningen is de politie gisteren tot actie overgegaan. In Verviers volgde een schietpartij. Maar ook in Brussel is een aantal woningen binnengevallen.

Verviers, Belgiё. “Er is geen link met Parijs. De actie staat op zichzelf”, bezweert het Belgische parket. “Het gevaar is overal”, moet de conclusie wel zijn. Maar ha, vandaag eindigt de winterstop. Ajax-coach Frank de Boer gelooft er in. In mei heeft hij de Schaal, voor de vijfde achtereenvolgende maal.

Written by sjonkritmeester

January 15, 2015 at 11:11 pm

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: