sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

DUIDELIJK ZIJN SLOTZINNEN NIET

leave a comment »

Zeventig jaar later. Helemaal weggeweest , is het natuurlijk niet. Maar in de herdenkingsweek van de Holocaust lijkt het antisemitisme toch weer helemaal terug. De reacties op de oorlog in Gaza lieten al weinig twijfel bestaan. De aanslag in Parijs gaf het laatste zetje.

Je reinste antisemitisme heb ik de afgelopen maanden langs zien komen. Moslims maken zich er schuldig aan, maar ‘echte’ Nederlanders doen niets voor hen onder. Oud-premier Van Agt is maar één voorbeeld. In elk geval heeft hij als groot Hamasvriend iets uit te leggen. De voorzitter van Een Ander Joods Geluid mag niet van boze bedoelingen beticht worden, maar wat zullen Israёls grootste vijanden blij met hem zijn.

Het is ook nooit goed. Burgemeester Van der Laan sprak gisteren tijdens de Holocaustherdenking in Amsterdam. Het ANP citeert: “We moeten bedenken wat we moeten doen om opkomend antisemitisme tegen te gaan. Wij waken ervoor ons sluipenderwijs te laten inkapselen door barbarij. En wie om wat voor reden dan ook in de verdrukking komt, kan op bescherming rekenen. We komen in dit land voor elkaar op. Niet alles begint opnieuw alsof er niets is gebeurd”.

Ongetwijfeld heeft de burgemeester indruk gemaakt. Maar wat bedoelt de burgemeester nu precies? Heeft hij het alleen over de Joden? Helemaal duidelijk zijn de slotzinnen ook niet. Vraag me niet waarom, maar ik heb nu eenmaal het idee dat de burgervader van Amsterdam daarvoor zijn redenen heeft.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

January 25, 2015 at 11:09 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: