sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

GELUKKIG IS DAAR ANJA MEULENBELT

leave a comment »

Zag ik daar in Auschwitz koning Willem-Alexander niet met een keppeltje? O jee, wat moeten de moslimkindertjes en Anja Meulenbelt daar niet van denken? Een slag in het gezicht moet het voor hen zijn. De koning met een keppeltje. Is Joods. Is Israёl. Staat voor moord. Voor genocide, onderdrukking. Voor kolonisatie, diefstal. Voor uitbuiting van het Palestijnse volk. De koning is er toch voor alle mensen?

Ben ik te snel? Beslist niet alle moslims denken zo. Ook ben ik zo langzamerhand wel wat gewend. Maar als ik in de Volkskrant lees dat een ROC-leerling bij het woord Jood opschrijft: “Jodenkoeken, lekker als ze zwartgeblakerd zijn”, is het toch weer schrikken. En denk dat er op z’n minst een wereld valt te winnen.

Gelukkig is daar oud-senator Anja Meulenbelt. Voorvechtster van de Palestijnse zaak. Heeft goede contacten met de actiegroep Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina. De zender ‘Al Jazeera’, is de leidsman, zo blijkt uit de site. ‘Een Israёl-vrije universiteit’ , een academische boycot, eisen de studenten. .

‘Een Israёl-vrije universiteit’. Anja Meulenbelt is helemaal vóór. Net als de actiegroep Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina verwerpt ze elke vorm van antisemitisme die kwaadwillenden in de slogan willen zien. Want kwaadwillend zijn zij die Israёl en Joden met elkaar verwarren.

Written by sjonkritmeester

January 28, 2015 at 12:14 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: