sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TARIK Z. KREEG DE HELE AVOND

leave a comment »

Hij is 19-jaar, studeert in Delft, en woont in Pijnacker. Keurig gekleed meldde Tarik Z. zich gisteravond om 19.45 uur bij de portier van het Mediapark en overhandigde een brief. Stelde zich voor als een representant van het Plus 68-hackerscollectief dat vecht tegen het grootkapitaal. Eiste toegang tot de studio om het volk toe te spreken.

Bewonderenswaardig kalm was iedereen in Hilversum. Moedig en doortastend was het optreden van de politie. De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes straalde precies de rust uit die past bij de autoriteit. Inmiddels ben ik zelf over de eerste schrik heen. Wel hoop ik dat er gauw antwoord komt op de vraag, hoe een jongeman zomaar de studio’s bereiken? Het is alsof Pim Fortuyn voor niets gestorven is.

En nu maar hopen dat Tarik Z. geen navolging krijgt, want diens actie was een wel zeer succesvolle. Hij wilde één Journaal, en kreeg de hele avond om zijn boodschap te verkondigen. Hij kreeg uren. NPO 1 en NPO 2, televisie en radio raakten niet uitgepraat. Zelfs hoeft het niemand te verbazen als het gesprek nog heel lang doorgaat.

Advertisements

Written by sjonkritmeester

January 30, 2015 at 12:53 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: