sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HET ZIJN MOSLIMS DIE MOORDEN

leave a comment »

De foto in de Volkskrant spreekt voor zich. De Deense slager Hussein verbergt zijn gezicht. Hij is bang. Niet, blijkt uit het artikel voor Joden, niet voor katholieken of hindoes. Nee, Hussein, bewoner van de wijk Nørrebro in Kopenhagen is bang voor moslims.

Uit een onderzoek in opdracht van de Anne Frankstichting blijkt dat moslimdiscriminatie in het onderwijs veel vaker voorkomt dan antisemitisme. Er zijn incidenten. Meisjes met hoofddoeken worden uitgescholden. De woorden Turk, Marokkaan en moslim hebben de onderzoekers als een voorbeeld van discriminatie uitgelegd.

Met andere woorden, moslims zouden reden hebben om boos en ongelukkig te zijn. Onbegrijpelijk vinden ze in elk geval de manier waarop de vrijheid van meningsuiting wordt toegepast. Israёl is het grote pijnpunt en een ideaal excuus. Met burgemeester Aboutaleb hebben ze niets als deze wijst op de eigen verantwoordelijkheid.

Velen staan dan ook vierkant achter de voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders Marokkaans Overleg Farid Azarkan die er continu op wijst dat terroristen terroristen zijn. Geen moslims, geen echte moslims in elk geval.

Ik probeer te begrijpen. Het lukt me niet. Ik wil niet alle moslims over een kam scheren. Herinner me Tristan van der V. die zeven mensen neerschiet in Alphen aan den Rijn. Voor Nieuwsuur hoor ik het verhaal aan van een wanhopige moeder. Ze heeft ze er alles aan gedaan om te voorkomen dat haar zoon zou ontsporen. Bij alle instanties heeft ze aangeklopt. Gesmeekt, gebeden. Steeds weer kreeg haar kind nul op het rekest. Toen vond die het geloof. Ging naar Syriё. Wil niet terug want hij is gelukkig.

Er komt een glossy, Mohammed. “Is een hele lieve man die houdt van grapjes”, betoogde de hoofdredacteur van de Molsimkrant voor Radio 1. Het zal. Maar zo langzamerhand kan zelfs hij er niet omheen. Het zijn moslims die extreme misdaden begaan. Het zijn moslims die automatische geweren leegschieten op ongewapende medeburgers. Het zijn moslims die de open samenleving bedreigen. Die Joden haten. De moslimgemeenschap zou dàt onder ogen moeten zien. Een andere weg naar een oplossing is er niet.

Written by sjonkritmeester

February 17, 2015 at 11:58 pm

Posted in Column

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: