sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

JOOD EN NEUS ZIJN SYNONIEMEN, TOCH?

leave a comment »

Eens woonden in dit land meer dan 100.000 Joden. Zeventig jaar later zijn dat er 35.000. Daar zijn politici, schrijvers, wetenschappers, juristen, ondernemers, handelaren, advocaten en zelfs een verdwaalde voetballer bij.

Of het antisemitisme toeneemt of niet, is nauwelijks relevant. Antisemitisme is er altijd geweest. Vooroordelen zijn springlevend. Joden zijn voor veel Nederlanders vreemde wezens. Geldwolven zijn ze op z’n minst. Jood en Neus zijn synoniemen, toch?

Waren het in 1940 de Nazi’s, nu spelen radicale moslims erop in. Nòg moeten zij zich tevreden stellen met een kalasjnikov. Maar sommigen dromen er al van om met een auto vol explosieven een synagoge of Joodse school in te rijden. Een Jood ontvoeren! Geweldig plan!

Maar Israёl dan? Velen denken dat de aanslagen op Joden stoppen zodra de Palestijnen hun eigen staat hebben. Ook menen zij dat de aanslagen niets met antisemitisme van doen hebben. Helaas, het is een illusie.

In Nederland wonen dus 35.000 Joden. Er zijn filosofen die beweren dat de mens van de geschiedenis niet leert. Nooit geleerd heeft, en nooit zal leren.

Written by sjonkritmeester

February 19, 2015 at 12:22 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: