sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

GEERT WILDERS WRIJFT ZICH IN HANDEN

leave a comment »

Het is usance, gewoon. In Griekenland mogen ze Merkel graag met snor uitbeelden. Wij weten beter. De Duitser heeft geleerd van de 20e eeuw. Hij is een oprechte democraat en moet niets hebben van racisme. En het mooiste van alles is, hij heeft zijn buik vol van oorlog. Een Europees Duitsland is het doel.

Dat alles laat onverlet dat ook een Duitser mens blijft. Zijn ware aard kan hij niet verloochenen. Was het niet de Franse president De Gaulle die eens verklaarde: “Ik houd zo veel van Duitsland, dat ik blij met twee Duitslanden”.

Maar goed, zelfs de erfgenamen van de generaal konden het tij het tij niet keren. Duitsland is opnieuw de grootste en sterkste, en opnieuw vertaalt dat zich in macht. Geen legers, geen tanks ditmaal, maar Mercedes, Volkswagen, BMW doen het werk. In Brussel heeft het Griekenland van Syriza de kracht van Duitsland ervaren. NOS-correspondent Arjan Noorlander meent in elk geval dat de Griekse regering op vrijwel alle fronten heeft toegegeven.

Maar macht is altijd betrekkelijk. Want hoe zullen de Griekse burgers reageren op wat zich in Brussel heeft afgespeeld? In Spanje en Portugal , Frankrijk en Nederland zien zij die de zwaarste klappen krijgen dat de elite geen centimeter toegeeft. Geert Wilders en Marine Le Pen wrijven zich in de handen. Die burgers zijn voor hèn.

Written by sjonkritmeester

February 20, 2015 at 12:31 am

Posted in Column

Tagged with , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: