sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

‘GEEN RACISME’, WEET FEYENOORD

leave a comment »

Toen lag er een banaan op het Feyenoordveld. Stom toevallig , net op de plaats waar de donkere Roma-aanvaller Gervinho een hoekschop nam. Scheidsrechter Turpin dacht aan racisme en staakte de wedstrijd voor een moment. “Voor een banaan”, schaterde de radioverslaggever, “voor een banaan. Hahaha, die man snapt er werkelijk niets van”.

Feyenoorddirecteur, de heer Gudde, toonde zich verongelijkt en vroeg zich af hoe die gedachte bij de scheidsrechter ook maar opkwam. “Racisme in Rotterdam”, citeert De Telegraaf, “bij Feyenoord? Is uitgesloten. Daarvoor heeft de club zelf te veel donkere spelers”.

Vermoedelijk denkt de UEFA er iets genuanceerder over, en wacht de Rotterdamse club een fikse boete. Dat alles laat onverlet dat in Nederland de mare rondwaart dat Feyenoord, Rotterdam de meest fantastische supportersschare van Europa heeft.

Mmm, misschien is dat nou net het probleem. De mare kan een mythe zijn. Er zijn in elk geval net iets te veel supporters die bij voortduring aanstekers, bier en dergelijke gooien naar iedere tegenstander die ook maar een corner durft te nemen. En o wee, durf eens als club driemaal achter elkaar te verliezen.

Geen racisme dus, meent de Feyenoorddirecteur. Helaas, hij is niet de enige clubman die onderscheid maakt tussen supporters en hooligans.

Written by sjonkritmeester

February 28, 2015 at 12:08 am

Posted in Column

Tagged with , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: